Mobil játékok

A mobil játékok a mobil telefonokkal együtt kerültek picra, mint a telefonok örök kisérője. Az első mobilos játékok mint például a kígyó játék vagy különböző logikai játékok nem sokban hasonlítottak a mostani társaikra: akkoriban még fekete fehérek voltak a játékok és a képernyőfelbontás nem volt túl magas.

Ma már az érintőképernyős játékok uralják a piacot, és szinte a PC illetve játék konzolok szintjére érnek el, persze amennyire ez a kisebb képernyőn lehetséges. Nagyon sok játék mobilra ugyanakkor jön ki mint PC-re vagy Wii-re vagy Playstation-re, a formátumok segítik egymás marketingjét. Így volt ez amikor Worms 2010 piacra került vagy épp a Snooker 2010 játék.

És ha már a sportnál járunk, el kell mondani hogy mára gyakorlatilag minden sportágnak van mobil játék variációja. A legnépszerűbb ezek közül az autóverseny játékok mint pl a Need For Speed mobilra, vagy a focis játékok.

Érdekes az is, hogy egyre több játék kerül át a Facebook-ról is a mobilokra, legaktuálisabb példája ennek a Doodle Jump illetve a Farm Frenzy, ami valamennyire a Farmville népszerűségére épít.

Sok TV sorozat és mozi film is elképzelhetetlen már a mobil játékok promociója nélkül. A 3D-s mozi siker is során is Avatar játékok garmada jelent meg a piacon, persze az eredeti vitte a pálmát.